Your search results

5 huurtips om sneller een huurwoning te vinden

Geplaatst door Redactie on 1 april 2022
0

Het vinden van een huurwoning is vandaag de dag voor velen een ware uitputtingsslag. Sommigen hebben na weken of maanden zoeken zelfs de moed al opgegeven en ervoor gekozen gewoon dan maar in dezelfde huurwoning te blijven. Anderen blijven stug door zoeken en behoor jij tot die groep, dan heb kun je onderstaande huurtips gebruiken om nog sneller een geschikte huurwoning te vinden.

Tip 1 – Stel huuralerts in

De beste huurtip die we je kunnen geven is om altijd gebruik te maken van huuralerts. Huuralerts zijn snelle meldingen die je via e-mail of je smartphone krijgt en aangeven wanneer er een huurwoning beschikbaar is die voldoet aan de minimale criteria die je hebt ingevuld. Meld je bij zo veel als mogelijk huuralerts aan, zodat je van verschillende verhuurders alerts ontvangt en de kans op het sneller vinden van een geschikte huurwoning vergroot.

Tip 2 – Maak een lijstje met minimale criteria

Minimale criteria helpen je om meer gericht te zoeken naar een woning die bij je past en aansluit op wat je echt nodig hebt. De meeste mensen zijn plaatsgebonden en zoeken dus bij voorkeur een huurwoning binnen de eigen gemeente. Ben je student en zoek je een kamer of huurwoning in Leiden, dan heb je er niets aan om lastig te worden gevallen met huur alerts over andere gemeenten. Honden- of kattenbezitters willen natuurlijk dat hun huisdier ook in de nieuwe huurwoning terecht kan en dus is ook dat een minimale vereiste. Maak een lijstje en houd dit bij de hand wanneer je online zoekprofielen en huuralerts instelt.

Tip 3 – Blijf wel realistisch

Heb je jouw lijstje met minimale criteria opgesteld, neem deze dan de volgende dag nog eens door en laat het eens aan een vriend of je partner zien. Vraag jezelf af of hetgeen je voor ogen hebt wel realistisch is. Een riante huurwoning met een tuin, dakterras, inloopkast en sauna zal wel ergens in Nederland bestaan, maar de kans dat je die ook daadwerkelijk vindt en dat deze woning ook beschikbaar is, zal minimaal zijn.

Tip 4 – Vul je profiel zo volledig als mogelijk in en plaats een profielfoto

Verhuurders hanteren bepaalde criteria om ervoor te zorgen dat een vrijgekomen huurwoning aan de juiste huurder wordt aangeboden. Hiervoor raadplegen zij jouw profiel en dat van andere potentiële huurders. Uit de praktijk blijkt dat des te meer je over jezelf vertelt, des te groter de kans is dat jij door de verhuurder wordt uitgenodigd. Vergeet hierbij absoluut niet om je profielfoto te plaatsen. Verhuurders hebben de (menselijke) neiging om eerst de verhuurders met foto en dan pas de verhuurders zonder foto te beoordelen. Je kan het bijna zien als een sollicitatie, de verhuurder wil graag weten wat voor persoon er in zijn/haar woning gaat leven.

Tip 5 – Leun niet achterover bij een reactie van een verhuurder

Als afsluiter van deze vijf huurtips, geven we je mee om vooral proactief te zijn. Ontvang je van de verhuurder een mail met bijvoorbeeld het verzoek om specifieke informatie of een uitnodiging om een afspraak te maken, reageer dan gisteren! Verhuurders hebben vaak tientallen kandidaten voor een enkele woning en snel reageren is vaak de sleutel tot het succesvol vinden van een nieuwe huurwoning, studio of kamer.

Veel succes gewenst met het gebruiken van deze vijf huurtips, waarmee je nog sneller een woning vindt die bij je past!

google-site-verification=aTvBPYgIQkUJ6ykqs2_NS6SLcDepZuf2l5mN9Rz8oI0

Vergelijk woningen